Nazywam się Mandy i jestem najnowszym członkiem klubu termostatów. Nienawidzę tego klubu. Nie chcę być członkiem. Utknęłam na 4 godziny w temperaturze 112 stopni Celsjusza, czekając na holownik, kiedy mój Wagoneer SII z 2023 roku zdecydował, że wykonał swoją pracę. Gdybym zobaczyła wystarczająco dużą dziurę, prawdopodobnie wepchnęłabym go do środka i zakryła. Do tej pory jest w warsztacie od 9 dni. Myśleli, że naprawili problem, ale przejechali się nim i natychmiast obroty wzrosły do 6000, a temperatura silnika przekroczyła czerwoną linię. Otrzymałam również ostrzeżenia o niskim ciśnieniu oleju, a następnie o niskim poziomie oleju. Z powrotem do deski kreślarskiej. W międzyczasie powiedzieli, że sprawdzili akcję serwisową dotyczącą pasów bezpieczeństwa (było w porządku), a także znaleźli akcję serwisową dotyczącą tylnego mechanizmu różnicowego. Zamówili część i ją wymienili. Nie widziałam żadnych akcji serwisowych dotyczących tylnego mechanizmu różnicowego, ale cieszę się, że znaleźli to, zanim miałam więcej problemów. Warsztat zadzwonił dzisiaj i powiedział, że problem polega na tym, że termostat się zaciął, więc zamówiono wymianę. Zapytałam technika, czy widzi wiele Wagoneerów z problemami. Powiedział: „Proszę pani, nie zamierzam pani okłamywać. Mam jeszcze 4 w moim warsztacie z problemami. Ponad 20 modułów komputerowych jest tak zaawansowanych, że nie działają dobrze razem i są koszmarem w diagnozowaniu i naprawie”. Na pytanie, czy uważa, że Wagoneer jest gotowy do sprzedaży, odpowiedział: „Nie! Mają zbyt wiele problemów, a systemy komputerowe są zbyt wadliwe”. Teraz, kiedy w końcu odbiorę swój samochód z warsztatu, na co muszę uważać, aby wiedzieć, czy ten problem spowodował uszkodzenie silnika? ZDECYDOWANIE pozbywam się Wagoneera, ale modele na rok 2025 zostaną wydane za kilka miesięcy, więc ze względu na wartość chciałabym wstrzymać się z wymianą, dopóki nie będę mogła dostać najnowszego modelu tego, co ostatecznie kupię. (To NIE będzie produkt Jeep!!!!)