Uwielbiam moją serię 2 i jestem bardzo zadowolony, że ją kupiłem. Mam serię 2 z grupą premium. Posiadam ją od roku i przejechałem nią około 13 000 mil. Każdy, kto wsiada do pojazdu, woła, jak luksusowy jest. Mam jasnoszare siedzenia z szarym nadwoziem. Dopasowanie i wykończenie są doskonałe i jest niesamowicie cicho. Przeglądałem wszystkie pełnowymiarowe SUV-y od GM, Forda, Audi i Land Rovera. Nikt nie mógł dorównać ogólnej wartości. Jakość wnętrza jest moim zdaniem tak dobra lub lepsza niż w modelach Lexusa, Audi lub Land Rovera za ponad 100 000 dolarów. Z mechanicznego/elektronicznego punktu widzenia byłem zadowolony, że dostałem 5.7 Hemi z eTorque z 2022 roku. Modele z 2023 roku są turbodoładowane. Myślę, że mogą być jeszcze dostępne modele z 22 roku z silnikiem wolnossącym. Widziałem skargi na temat RAM-ów 5.7 z problemami elektronicznymi. Mój jest niezawodny i nie miałem żadnych problemów. Mam tylko jeden irytujący problem, a mianowicie mój system FCW wydaje się nie działać. Będę współpracował z moim dealerem, aby to naprawić. Adaptacyjny tempomat działa świetnie, podobnie jak tylne zderzenie z hamowaniem - ale sam FCW wydaje się nie działać.
Uzyskuję około 18 MPG, więc uważam, że koszty eksploatacji do tej pory były bardzo rozsądne - zwłaszcza biorąc pod uwagę śmieszne marże na produkty GM i fakt, że ceny katalogowe Forda i GM oszalały. Podoba mi się również interwał wymiany oleju co 10 000 mil i fakt, że otrzymałem 5 wymian oleju i rotacji opon w cenie zakupu. Kiedy kupiłem Wagoneera, tuż na początku podwyżek cen paliw, Jeep naprawdę starał się je sprzedać i dostałem około 8500 dolarów zniżki od ceny katalogowej (prawdziwa cena katalogowa - bez marży). Dealer miał ich około 10 na placu i się nie ruszały. To wszystko po to, żeby powiedzieć - że nie tylko uwielbiam sam produkt, ale uważam, że wartość w segmencie pełnowymiarowym jest niezrównana. Mamy dużą rodzinę i uwielbiamy kemping - więc rozmiar jest idealny do naszych celów.